Як "кинули" пенсіонерів МВС, або Дуля з маком, як витвір народного фолькльору


Як раніше було анонсовано, сьогодні 30 січня 2017 року у Центрі культури та мистецтв МВС України відбувся Форум ветеранів ОВС України. 

У роботі Форуму прийняли участь і делегати від Херсонщини. За результатами участі у Форумі делегатів нашої області Валерій Літвін надав первинну інформацію.

Пенсіонерів та ветеранів ОВС найбільш цікавило питання щодо заходів, які вживало МВС та Пенсійний фонд України з усунення диспропорції у пенсійному забезпеченні ветеранів міліції та ветеранів-поліцейських, а також вимагалось озвучити чітку позицію міністерства та відомств з цього питання. 

При цьому на Форум так і не прибув Міністр Аваков А.Б. і керівництво Кабінету міністрів України. МВС України представляв держсекретар міністерства Олексій Тахтай та керівник кадрового підрозділу Віктор Слівінський. Представники МВС намагались відвести увагу присутніх загальними фразами, але коли ситуація загострилась і необхідно було надавати конкретні відповіді, то у Олексія Тахтая знайшлась причина негайно припинити свою участь в роботі Форуму. Віктор Слівінський також намагався вдавати омріяне за реальне. 

Таким чином, пенсіонери зрозуміли, що МВС України і не намагалось вжити необхідних заходів щодо перерахунку пенсій колишнім міліціонерам. А стало це відомо тоді, коли слово взяв представник Пенсійного фонду України, який зазначив, що Закон України «Про національну поліцію», так само як і Постанова КМУ №988-17року, всупереч існуючим правилам, зовсім не погоджувались з Пенсійним фондом, а тому і не брались в розрахунок можливості перерахунку пенсій. Але, зі слів представника ПФУ, як тільки до них надійде відповідний лист з МВС з таблицями співвідношень посад та посадових окладів поліцейських та міліціонерів, Пенсійний фонд виконає свою роботу щодо перерахунку пенсій колишнім міліціонерам. 

В кінці роботи Форуму було прийнято рішення щодо уповноваження робочої групи по самостійній підготовці проекту відповідного листа до ПФУ від імені МВС України, та надання його на підпис Арсену Авакову в триденний термін. В разі відмови його підписати, секретаріат Форуму залишив за собою право вживати інших адекватних ситуації заходів, про які будуть інформувати обласні ветеранські організації.
Джерело: "Єдиний Щит" 

Прохання  до пенсіонерів та ветеранів у кого є 
проблеми 
зі здоров'ям не переглядати запропоноване відео
Посилання на відео про хід ветеранів ОВС України -