У МВС ОБГОВОРИЛИ ПЕНСІЙНЕ ТА СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВЕТЕРАНІВ ТА ПЕНСІОНЕРІВ ВІДОМСТВА (ФОТО, ВІДЕО)


Сьогодні, 24 листопада, за ініціативи Громадської ради при МВС відбулася робоча зустріч делегатів обласних організацій ветеранів та пенсіонерів МВС з представниками Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції. Темою зустрічі були проблеми, які турбують ветеранів та пенсіонерів МВС, та пошук шляхів їх вирішення.

Приводом для проведення зустрічі стала велика кількість звернень від ветеранських організацій та пенсіонерів МВС щодо сприяння в усуненні диспропорції у пенсійному забезпеченні та відновлення соціальних гарантій.


Під час обговорення, учасники зустрічі дійшли висновку, що є гостра необхідність внесення змін до законодавства щодо пенсійного забезпечення пенсіонерів МВС.


Йшлося також про ситуацію з пільгами, наданим ветеранам та пенсіонерам МВС, дія яких наразі призупинена чи заморожена, та про обслуговування у відомчих медичних закладах.


За результатами дискусії була прийнята резолюція та підготовлене звернення до народних депутатів. Учасники зібрання домовилися координувати свої дії щодо підготовки змін до нормативно-правових актів з питань пенсійного та соціального забезпечення ветеранів та пенсіонерів МВС.



ПРОТОКОЛ
зібрання представників ветеранських та профспілкових організацій, пенсіонерів органів внутрішніх справ та військовослужбовців в областях України.

24 листопада 2016 року                                                               м. Київ Вул. Богомольця,10

Присутні: 28 чоловік із них, представники областей: Вінницької-2 чол, Хмельницької-3 чол, Полтавської-2 чол, Запоріжської-2 чол, Черкаської-3 чол, Миколаївської-4 чол, Тернопільської-2 чол, Рівненської-2 чол, Київської-1 чол та м. Києва-7 чол.

Головуючий: представник ініціативної групи від Полтавської області Кібкало Іван Дмитрович
ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1.Створення на всеукраїнському рівні Координаційного комітету по організації, координації спільних дій ветеранських та профспілкових організацій, пенсіонерів органів внутрішніх справ та військовослужбовців України. 
2. Обрання Голови Координаційного комітету.
3.Обговорення подальших планів-дій по відстоюванню наших Конституційних прав на соціальні та правові гарантії. Боротьби за перерахунок пенсії відповідно до діючого законодавства.

I. Питання:
Слухали: головуючого Кібкала Івана Дмитровича, який в своєму виступі звернувся до учасників зібрання про необхідність створення на Всеукраїнському рівні для координації дій в регіонах України пенсіонерів силових відомств координаційного комітету. До Комітету повинні ввійти по одному представнику від ініціативних груп, ветеранських та профспілкових організацій кожної області. На сьогодні присутні представники дев’яти областей і м. Києва. Запропонував до Комітету включити представників: Вінницької області Чернявського Станіслава Генріховича, Полтавської області Кібкала Івана Дмитровича, Хмельницької області Степанишина Миколу Івановича, Запоріжської області Павленка Віктора Володимировича, Черкаської області Халявку Петра Михайловича, Миколаївської області Шевченка Андрія Анатолійовича, Тернопільської області Романюка Олексія Віталійовича, Рівненської області Столярчука Олександра Леонідовича, Київської області Джейранова Олега Альбертовича, м. Києва 
від Громадської ради при МВС України Кабанченка Григорія Васильовича

Виступили: представник Вінницької області Чернявського С. Г., представник Полтавської області Задоркін В.В., які погодилися із запропонованою пропозицією про включення до координаційного комітету по одному представнику від кожної області, які присутні на зібранні.
Постановили: 
1.Створити координаційний комітет представників ветеранських та профспілкових організацій, пенсіонерів органів внутрішніх справ та військовослужбовців України.
2.До Координаційного комітету обрати координаторів в областях: 
1) координатор Вінницької області Чернявського Станіслава Генріховича; 
2) координатор Житомирської області
3) координатор Чернігівської області
4) координатор Сумської області
5) координатор Харківської області
6) координатор Дніпропетровської області
7) координатор Полтавської області Кібкала Івана Дмитровича;
8) координатор Хмельницької області Степанишена Миколу Івановича;
9) координатор Закарпатської області
10) координатор Львівської області
11) координатор Волинської області
12) координатор Івано-Франківської області
13) координатор Чернівецької області
14) координатор Тернопільської області Романюка Олексія Віталійовича; 
15) координатор Рівненської області Столярчука Олександра Леонідовича;
16) координатор Запоріжської області Павленка Віктора Володимировича;
17) координатор Кіровоградської області
18)координатор Черкаської області Халявку Петра Михайловича;
19) координатор Миколаївської області Шевченка Андрія Анатолійовича; 
20) координатор Херсонської області
21) координатор Одеської області
22) координатор Київської області Джейранова Олега Альбертовича; 
23) координатор м. Києва 
24) від Громадської ради при МВС України Кабанченка Григорія Васильович

Голосували: «ЗА» -28 чоловік; «ПРОТИ» - немає; «УТРИМАЛИСЯ» - немає
Рішення прийняте.

II. Питання: 
Слухали: заступника голови громадської ради при МВС України Кабанченка Г.В., який запропонував обрати головою координаційного комітету представника ініціативної групи Полтавської області Кібкала Івана Дмитровича.

Виступили: представник Хмельницької області Степанишин Микола Іванович, представник Київської області Джейранов Олег Альбертович, які погодилися із запропонованою особою та звернулися до представників зібрання підтримати Кібкала Івана Дмитровича головою координаційного комітету.
Постановили: 
Обрати головою координаційного комітету представника ініціативної групи Полтавської області Кібкала Івана Дмитровича.

Голосували: «ЗА» -28 чоловік; «ПРОТИ» - немає; «УТРИМАЛИСЯ» - немає
Рішення прийняте.

III. Питання: 
Слухали: голову координаційного комітету Кібкала І. Д., який в своєму виступі зазначив, що на Законодавчому рівні у пенсіонерів силових відомств є всі підстави для перерахунку пенсій, але на сьогодні відбувається ігнорування Законів України на рівні міністерств і відомств. Зі сторони їх керманичів вбачається не бажання виконувати, як Конституцію України так і Закон України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» в питанні перерахунку пенсій пенсіонерам силових відомств України. Неодноразові звернення пенсіонерів до керівників держави, відомчих міністерств, щодо перерахунку пенсій позитивних результатів не дали. Судові рішення, які винесені іменем України на користь пенсіонерів не виконуються. 
Все це негативне ставлення до нас, призвело до здійснення з нашої сторони більш радикальних дій. Ми вийшли на вулиці з акціями протесту на місцях. Пікетували ГУ ПФУ в областях, приймали і направляли до відповідних відомств резолюції наших акцій протесту, але на сьогодні позитивної реакції із боку влади не відбулося.
Запропонував перейти до більш радикальних мір. А саме в день розгляду Закону України «Про бюджет на 2017 рік» разом із ветеранськими організаціями профспілками, провести Всеукраїнську акцію протесту пенсіонерів силових відомств України під стінами Верховної Ради України з вимогами:
· Включити до бюджету України на 2017 рік додаткові кошти на перерахунок пенсій пенсіонерам силових відомств України.

· Включити до порядку денного п’ятої сесії VIII скликання Верховної Ради України законопроекту №4441 від 14.04.2016 року «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію України" щодо встановлення пільг за користування житлом та житлово-комунальні послуги» та прийняти його без зволікань.

· Зняти з розгляду Законопроект № 5130 від 03.11.2016 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», поданий Кабінетом міністрів України та включений до розгляду у порядок денний п’ятої сесії VIII скликання, як такий, за висновками експертів, що не відповідає Конституції України.
Для більш ефективної роботи разом із представника ветеранських організацій та профспілок розробити і заключити угоди про плідну співпрацю по відстоюванню наших Конституційних прав на соціальний і правовий захист. 

Виступили члени координаційного комітету: Романюка О. В., Столярчука О.Л., Джейранова О.А. Кабанченка Г. , які погодилися із запропонованою пропозицією про проведення Всеукраїнської акції протесту пенсіонерами силових відомств під стінами Верховної Ради України в день прийняття Закону України «Про бюджет України на 2017 рік». Запропонували акцію протесту попередньо провести 6 грудня о 09 годин 30 хвилин.
Постановили: 
1. Провести Всеукраїнську акцію протесту пенсіонерів силових відомств України разом із ветеранськими організаціями та профспілками біля Верховної Ради України 6 грудня о 09 годин 30 хвилин.
2. Затвердити наступні вимоги до Верховної Ради України:
· Включити до бюджету України на 2017 рік додаткові кошти на перерахунок пенсій пенсіонерам силових відомств України.
· Включити до порядку денного п’ятої сесії VIII скликання Верховної Ради України законопроекту №4441 від 14.04.2016 року «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію України" щодо встановлення пільг за користування житлом та житлово-комунальні послуги» та прийняти його без зволікань.

· Зняти з розгляду Законопроект № 5130 від 03.11.2016 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», поданий Кабінетом міністрів України та включений до розгляду у порядок денний п’ятої сесії VIII скликання, як такий, за висновками експертів, що не відповідає Конституції України.
3. Голові координаційного комітету Кібкало І.Д, разом із представника ветеранських організацій та профспілок розробити і заключити угоди про плідну співпрацю по відстоюванню наших Конституційних прав на соціальний і правовий захист.
4. Координаторам в областях, від імені Координаційного комітету заключити «УГОДУ» з головами обласних ветеранських організацій, профспілками пенсіонерів силових відомств про співпрацю та координацію дій по відстоюванню Конституційних прав на правовий та соціальний захист пенсіонерів – силовиків та під час проведення масових акцій протесту.
5. Голові координаційного комітету надіслати повідомлення до Київської міської державної адміністрації про проведення акції.
6. Головам ветеранських організацій, головам ініціативних груп, головам профспілок забезпечити прибуття до м. Києва пенсіонерів силових відомств від областей України. При собі мати надруковані плакати, які використовувалися під час проведення акцій на містах, державні прапори, вудочки. (мінімум один прапор і одна вудочка від області)
7. Асоціації ветеранів МВС України забезпечити звуковий супровід акції протесту.
8. Голові координаційного комітету підготувати проект звернення до Народних депутатів України, щодо наших вимог.

Голосували: «ЗА» -28 чоловік; «ПРОТИ» - немає; «УТРИМАЛИСЯ» - немає
Рішення прийняте.

Голова координаційного комітету Іван Кібкало

РЕЗУЛЬТАТ НАШОГО ЗІБРАННЯ У СТІНАХ МВС УКРАЇНИ СХВАЛЕНО:   
учасниками зібрання представників ветеранських організацій, пенсіонерів ОВС в областях України  24 листопада 2016 року

РЕЗОЛЮЦІЯ
учасників зібрання представників ветеранських організацій,
 пенсіонерів  органів  внутрішніх  справ  в  областях  України

        24 листопада 2016 року                                                                                                  м. Київ

Ми, учасники зібрання, представників ветеранських організацій, пенсіонерів органів внутрішніх справ в областях України виражаємо рішучий протест МВС України, Пенсійному фонду України, у зв’язку з НЕ виконанням вимог Конституції, Законів України та судових рішень щодо перерахунку пенсій колишнім працівникам органів внутрішніх справ, позбавлення нас соціальної пільги на 50% знижку оплати комунальних послуг.
Після прийняття 23 грудня 2015 року Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей», кожному пенсіонеру силових відомств настало гарантоване право на перерахунок пенсії з 01.01.2016 року у зв'язку зі зміною розміру грошового забезпечення , проте - перерахунку пенсій до сьогодні не здійснений
Вважаємо, що перешкодами перерахунку пенсій є:

• Відсутність повідомлення МВС України Пенсійного фонду України про перерахунок пенсії пенсіонерам МВС України, є не виконання вимог Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" затверджений Постановою Кабінету Міністрів України № 45 від 13.02.2008року

• Відсутність на законодавчому рівні правонаступництва поліцією органів міліції із збереженням за колишніми працівниками органів внутрішніх справ (міліції) передбачених Законом соціальних та правових гарантій. 

• Відсутність тлумачень наявних розбіжностей, чи ідентичності у визначеннях посад, звань, надбавок і премій в колишній системі МВС, передбачених Постановою КМУ № 1294 від 07.11.2007 року і Національної поліції - Постанова КМУ № 988 від 11.11.2015 року вищими владними структурами держави. Уповноважені органи (ліквідаційні комісії) не в змозі надати Пенсійним фондам відповідних довідок для перерахунку пенсії навіть за рішеннями судів.
Неоднозначне застосування норм Законів України в міністерських кабінетах, призвело до прийняття ними антиконституційних рішень. Посилаючись на Прикінцеві та перехідні положеня Закону України «Про національну поліцію» Міністерство соціальної політики прийняло неконституційне рішення, про позбавлення пільг колишніх працівників міліції на 50% знижку на оплату комунальних послуг, які нам були гарантовані державою при виході на пенсію довіку.

Незаконність прийняття такого рішення визнано судами в різних регіонах України.
Пройшов майже рік після набуття чинності вищезазначених Законів та Постанов КМУ, а гарантії соціального захисту та перерахунок пенсії колишнім працівникам органів внутрішніх не забезпечені, закони не виконуються.
Щоб, захистити свої Конституційні права і поновити соціально правові гарантії пенсіонери органів внутрішніх справ масово зверталися до Президента України, Кабінету Міністрів України, до керівників міністерств і відомств нашої держави та з позовами до суду. Проте від бюрократії вони отримали банальні відписки. У той же час позитивні судові рішення, які винесені від імені України на користь пенсіонерів погонними чиновниками та Пенсійними фондами не виконуються.
Але і ці дії не призвели до позитивних результатів. Можновладці не хочуть виконувати, ні вимоги Конституції України, ні Законів України.
10 листопада в більшості регіонів України відбулися акції протестів пенсіонерів силових відомств України. На акціях протесту були прийняті резолюції, в яких пенсіонери висловили свою позицію, щодо бездіяльності Уряду, відомчих міністерств та відомств, а також попередили владу, що вразі не виконання наших вимог ми перейдемо до більш радикальних дій. 
Прикро, але складається враження, що ті, хто багаторічною, відданою працею не шкодуючи сил, здоров’я, а інколи і життя, досвід яких вкрай би знадобився в боротьбі з розбурханою злочинністю, сьогодні нікому не потрібні і навіть зазнають зневаги і приниження.
В даний час підготовлений та узгоджується проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про грошове забезпечення військовослужбовців та деяких інших осіб», куди включені військовослужбовці всіх категорій, Управління державної охорони, СБУ, Цивільного захисту, Держзв’язку, державної виконавчої служби. Тобто відомства, яким раніше, разом із МВС Постановою № 1294 від 07.11.2007 року було визначено тарифне фінансування. Тепер поліція відокремлена від інших силових відомств Постановою КМУ №988 від 11.11.2015 року, яка суттєво обходить колишніх працівників МВС.
Таким чином в разі прийняття вище згаданої Постанови КМУ, втрата чинності Постанови КМУ № 1294, без врегулювання вказаних розбіжностей втратиться основа нарахування пенсії нинішнім пенсіонерам МВС і потягне за собою низку проблем. На підставі викладеного,-

ВИМАГАЄМО:

1. Кабінету Міністрів України, Міністерству внутрішні справ України терміново вжити заходів унормування на законодавчому рівні правонаступництва поліцією органів міліції із збереженням за колишніми працівниками органів внутрішніх справ (міліції) передбачених Законом соціальних та правових гарантій.

2. Міністерству внутрішні справ України відповідно до ч.3,4 ст.63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», керуючись Постановою Кабінету Міністрів України № 45, від 13.02.2008р. негайно направити повідомлення у Пенсійний фонд України про перерахунок пенсій пенсіонерам ОВС України.

3. Міністерству внутрішні справ України надати свої пропозиції до Верховної ради України, щодо закладення коштів на забезпечення соціального захисту пенсіонерів МВС України та перерахунку їхніх пенсій у наступному році.

4. Міністерству внутрішні справ України негайно розробити та підписати відомчий акт про усунення наявних розбіжностей, чи ідентичності у визначеннях посад, звань, надбавок і премій в колишній системі МВС, передбачених Постановою КМУ № 1294 від 07.11.2007 року і Національної поліції - Постанова КМУ № 988 від 11.11.2015 року.

5. Кабінету Міністрів України, Міністерству внутрішні справ України та Ліквідаційним комісіям МВС України в областях Пенсійному фонду України та Головним управлінням ПФУ в областях негайно припинити злочинну бездіяльність по вирішенню питання перерахунку пенсій пенсіонерам силових відомств України. Відповідно до Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" та невідкладно приступити до перерахунку і виплати пенсій з 01.01.2016 року.

6. Міністерству соціальної політики України з метою відновлення Конституційних прав на соціальний захист передбачений ст. 46 Конституції України негайно скасувати рішення, щодо позбавлення пільг пенсіонерів ОВС України на 50% знижку по сплаті житлової площі, комунальних послуг та електроенергії і відновити їх з моменту скасування. 

7. Міністерству внутрішні справ України вийти з клопотанням до Народних депутатів України про негайний розгляду на найближчому пленарному засідання Верховної Ради України законопроекту №4441 від 14.04.2016 року «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію України" щодо встановлення пільг за користування житлом та житлово-комунальні послуги»

8. Верховній Раді України зняти з розгляду Законопроект № 5130 від 03.11.2016 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», поданий Кабінетом міністрів України та включений до розгляду у порядок денний п’ятої сесії VIII скликання, як такий, за висновками експертів, що не відповідає Конституції України.

В разі невиконання наших вимог залишаємо за собою право на здійснення більш радикальних дій та заходів аж до оголошення безстрокової Всеукраїнської акції протесту пенсіонерів силових відомств. Закликавши всіх пенсіонерів силових відомств України, профспілки та політичні партії до Пенсійного майдану, перейти до інших заходів впливу на владу у тому числі політичних разом з відповідними партіями.
Відповідь просимо направити на ім’я Кібкала Івана Дмитровича за адресою: 36034, м.Полтава, вул. 

Від імені пенсіонерів МВС України резолюцію підписали учасники зібрання, представники:

ДАЛІ, ПРЕДСТАВНИКИ ВЕТЕРАНСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ, ПЕНСІОНЕРІВ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ В ОБЛАСТЯХ ЗВЕРНУЛИСЯ ДО ГОЛОВИ КОМІТЕТУ ВЕРХОВНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ ЗАКОНОДАВЧОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВООХОРОННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ КОЖЕМ'ЯКІНА А.А., ТА НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ З ЗАЯВОЮ


       

Кожем'якін Андрій Анатолійович

    Голові Комітету Верховної Ради України 
    з питань законодавчого забезпечення 
    правоохоронної діяльності 
    Кожем`якіну А. А. 

     Копія:  
     Народним депутатам України
     Паламарчуку М.П.
     Королю В. М.

ЗАЯВА
представників ветеранських організацій, пенсіонерів органів внутрішніх справ 
в областях України

 Шановний Андрію Анатолійовичу!
Шановні Народні депутати!

Верховною Радою України 02 липня 2015 року було прийнято Закон України від № 580 "Про Національну поліцію" який вступив в законну силу 7 листопада 2015 року, норми якого передбачили створення Національної поліції України, ліквідацію органів міліції та втрату чинності Закону України "Про міліцію".
З метою відновлення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей за вашою ініціативою 23 грудня 2015 року Верховною радою України було прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей», яким внесені зміни до Закону №2262 та до «Прикінцевих та перехідних положень» Закону України «Про Національну поліцію»
Після внесення відповідних змін до Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" та прийняття Постанови Кабміну Міністрів України №988 від 11.12.2015 року і Наказом МВС України № 260 зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 квітня 2016р. за № 669/28799 кожному із нас гарантовано право на перерахунок пенсії у зв'язку зі зміною розміру грошового забезпечення поліцейських Національної поліції України.
Неоднозначне застосування норм Законів України в міністерських кабінетах, призвело до прийняття ними антиконституційних рішень. Посилаючись на Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про національну поліцію» Міністерство соціальної політики прийняло неконституційне рішення, про позбавлення пільг колишніх працівників міліції на 50% знижку на оплату комунальних послуг, які нам були гарантовані державою при виході на пенсію довіку.
Незаконність прийняття такого рішення визнано судами в різних регіонах України.
Пройшов майже рік після набуття чинності вищезазначених Законів та Постанов КМУ, а гарантії соціального захисту та перерахунок пенсії колишнім працівникам органів внутрішніх не забезпечені, закони не виконуються.
Щоб, захистити свої Конституційні права і поновити соціально правові гарантії пенсіонери органів внутрішніх справ масово зверталися до Президента України, Кабінету Міністрів України, до керівників міністерств і відомств нашої держави та з позовами до суду. Проте від бюрократії вони отримали банальні відписки. У той же час позитивні судові рішення, які винесені від імені України на користь пенсіонерів погонними чиновниками та Пенсійними фондами не виконуються.
Але і ці дії не призвели до позитивних результатів. Можновладці не хочуть виконувати, ні вимоги Конституції України, ні Законів України.
10 листопада в більшості регіонів України відбулися акції протестів пенсіонерів силових відомств України. На акціях протесту були прийняті резолюції, в яких пенсіонери висловили свою позицію, щодо бездіяльності Уряду, відомчих міністерств та відомств, а також попередили владу, що вразі не виконання наших вимог ми перейдемо до більш радикальних дій.
Прикро, але складається враження, що ті, хто багаторічною, відданою працею не шкодуючи сил, здоров’я, а інколи і життя, досвід яких вкрай би знадобився в боротьбі з розбурханою злочинністю, сьогодні нікому не потрібні і навіть зазнають зневаги і приниження.
Звертаючись до Вас, знаючи Вашу принципову позицію у вирішенні проблем держави і народу маємо надію, що Ви своєю ініціативою та наполегливістю заручившись підтримкою колег депутатів, змусити владу виконувати Конституцію та Закони України прийняті вищим органом держави, Верховною Радою України, а також, -

ПРОСИМО:

1.Звернутися до ініціаторів проекту Закону України «Про бюджет на 2017 рік» про закладення коштів на забезпечення соціального захисту пенсіонерів силових відомств України та перерахунку їхніх пенсій у наступному році.

2. З метою відновлення Конституційних прав на соціальний захист передбачений ст. 46 Конституції України пенсіонерам МВС звернутися до Міністерства соціальної політики України з вимогою про негайне скасування рішення, щодо позбавлення пільг пенсіонерів ОВС України на 50% знижку по сплаті житлової площі, комунальних послуг та електроенергії та відновити їх з моменту скасування.

3. Стати ініціаторами негайного розгляду на найближчому пленарному засідання Верховної Ради України законопроекту №4441 від 14.04.2016 року «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію України" щодо встановлення пільг за користування житлом та житлово-комунальні послуги»

4. Заслухати на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, міністра МВС України та голову ПФУ, щодо їх злочинної бездіяльності по виконанню вимог Конституції та Законодавства України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» в питанні перерахунку пенсій пенсіонерам МВС України.

Відповідь просимо направити на ім’я Кібкала Івана Дмитровича за адресою: 36034, м. Полтава, вул.
З повагою представник: підписи поставили представники 9 областей і м. Києва.

З повагою представник:              підписи поставили представники 9 областей і м. Києва