На протязі двох днів 15 -16 листопада 2016 року у місті Києві проходила п’ята, позачергова конференція Асоціації ветеранів МВС України

На протязі двох днів 15 -16 листопада 2016 року у місті Києві проходила п’ята, позачергова конференція Асоціації ветеранів МВС України. Під час проведення відбулися урочисті нагородження та вітання іменинників.


До порядку  денного увійшли два питання, а саме:

-  Зміни до Статуту організації;
- Обговорення питання щодо соціального та пенсійного забезпечення ветеранів і пенсіонерів МВС, а також шляхи відстоювання прав членів організації в органах державної влади стосовно перерахунку пенсій і повернення пільг.

Для вирішення другого питання була створена робоча група з числа керівників обласних організацій Асоціації, які у свою чергу повинні підготувати звернення до депутатів Верховної ради і Міністру внутрішніх справ, щодо перерахунку пенсій і повернення пільг.  


ЗВЕРНЕННЯ
до делегатів конференції  Асоціації ветеранів МВС України, голів 
обласних, міських районних ветеранських організацій  Асоціації.

Шановні делегати конференції!!!
Шановні голови обласних, міських районних ветеранських організацій  Асоціації ветеранів МВС України !!!

Пенсіонери органів внутрішніх справ Полтавської області глибоко стурбовані бездіяльністю ветеранських організацій Асоціації ветеранів МВС України,  як в Полтавській області,  так і на теренах України в цілому.
Так після прийняття Закону України «Про Національну поліцію»   відповідно до пункту 5 Прикінцевих та перехідних положень цього Закону визнано таким, що втратив чинність Закон України «Про міліцію».
Посилаючись на  Прикінцеві та перехідні положеня Закону України «Про національну поліцію» Міністерство соціальної політики негайно прийняло неконституційне рішення, про позбавлення пільг колишніх працівників міліції на 50% знижку на оплату комунальних послуг, так як в Законі не передбачена така пільга. Але те, що при прийнятті такого рішення було порушено норми Конституції України доведено судами в різних регіонах України.
Дійсно на той час нормами Закону не були поширені гарантії соціального захисту на колишніх працівників міліції та членів їх сімей.
23 грудня 2015 року під стіни Верховної ради України вийшли сотні пенсіонерів ОВС з вимогою прийняття Закону  3303. І тільки під тиском пенсіонерів, депутати Верховної ради України проголосували за прийняття Закону України № N900-VIII, «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей», яким відновили гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей. Цим Законом були внесені зміни до Закону №2262 «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» та до «Прикінцевих та перехідних положень» Закону України «Про Національну поліцію» що вступили в дію з 29 грудня 2015 року.
Дізнавшись, про законні підстави, щодо перерахунку пенсій, пенсіонери ОВС одноосібно почали звертатися із запитами до Головних управлінь Національної поліції при областях, до профільних міністерства , до Кабінету міністрів України намагаються отримати хоч би  яку не будь інформацію, щодо перерахунку пенсій, але їх чекали від чиновників-бюрократів тільки відписки.
Ветеранським організаціям пенсіонерів МВС необхідно було негайно втрутитися у ситуацію, що виникла навколо Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», згуртувати навколо себе пенсіонерів ОВС і спільними зусиллями виборювати право кожного із нас на соціальні і правові гарантії, які позбавила нас держава після прийняття закону України «Про Національну поліцію». А що було зроблено в цьому напрямку ветеранськими організаціями? Тільки те, що вони спромоглися зібрати підписи у підписних листах, які повинні були долучитися до звернення, якого ніхто не бачив і в очі. Оце і все що зробили керманичі  ветеранські організації пенсіонерів МВС. 
Та коли активні пенсіонери, які стали самоорганізовуватися по виборюванню своїх законних прав звернулися за допомогою до ради ветеранів, нам у допомозі було відмовлено. Мотивуючи тим, що дана боротьба не на часі, а нам слід дочекатися відповіді на якісь звернення, що направлені до керівників Держави та профільних міністерств. Те, що ветеранські організації самоусунулися від захисту прав і інтересів пенсіонерів МВС, призвело до затягування в часі питань, які на сьогодні виконати на Законодавчому рівні майже не можливо. Можновладці нас не чують, або не хочуть чути. Вони не хочуть виконувати, ні вимоги Конституції України, ні Законів України, ні судових рішень винесених іменем України на користь пенсіонерів МВС.
Щоб заставити владу і її відомства виконувати Конституцію та  Закони України, ми пенсіонери МВС України змушені перейти до більш  радикальних дій. Вийти на акції протесту і висунути свої вимоги до влади. 
Тільки разом ми переможемо! В єдності наша сила! Ці гасла були доведені на ділі пенсіонерами органів внутрішніх справ по всій України. Коли пенсіонери  у квітні цього року вийшли під стіни Кіровоградської державної адміністрації та розвернули там майдан, відразу було прийняте рішення про перевірку порушень пенсійним фондом, щодо неврахування надбавок за ОРД під час нарахування пенсій. Такі порушення було виявлено і 877 пенсіонерам пенсії були перераховані.
21.10.2016року під час проведення акцій протесту під стінами ГУ ПФУ в Полтавській області були висунуті вимоги до МВС України та ПФУ. Вимоги були підтримані головою Полтавської обласної адміністрації. Його позиція викладена в листі до міністра МВС Авакова А.Б. від 24.10.2016 року.
26.10.2015 року у м. Рівно під час акції протесту пенсіонерів ОВС Рівненщини, радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Володимир Мартиненко визнав, що вимоги колишніх співробітників МВС, щодо перерахунку пенсій на рівні з поліцейськими, є законними і екс-міліціонерам порадив вимагати виконання Законів.
Ми, пенсіонери органів внутрішніх справ Полтавської області, заявляємо рішучий протест проти бездіяльності Ради Асоціації ветеранів МВС України, обласних, міських, районних ветеранських організацій  Асоціації ветеранів МВС України, по відстоюванню законних прав та інтересів пенсіонерів органів внутрішніх справ України та ВИМАГАЄМО:
1. Асоціації ветеранів МВС України, обласних, міських, районних ветеранських організацій  Асоціації ветеранів МВС України, негайно припинити бездіяльність по захисту пенсіонерів органів внутрішніх справ України від свавілля влади на Державному рівні.
2. Звернутися від імені делегатів конференції:
·        до Міністерства соціальної політики України про негайне скасування антиконституційне рішення щодо позбавлення, щодо позбавлення пільг пенсіонерів ОВС України на 50% знижку по сплаті житлової площі, комунальних послуг та електроенергії та відновити їх з моменту скасування.
·        до Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішні справ України та Ліквідаційним комісіям МВС України в областях, Пенсійному фонду України та Головним управлінням ПФУ в областях негайно припинити злочинну бездіяльність по вирішенню питання перерахунку пенсій пенсіонерам МВС України.  Відповідно до Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" невідкладно приступити до перерахунку та виплати пенсій з 01.01.2016 року.
3. Під час роботи конференції прийняте протокольне рішення, про підтримку Всеукраїнської акції протесту організованими профспілками України 17 листопада 2016 року.

Від імені делегатів конференції в своєму зверненні попередити владу, що в разі невиконання наших вимог залишаємо за собою право на здійснення більш радикальних дій та заходів. Оголосити та з 20 грудня розпочати безстрокову Всеукраїнську акції протесту, закликати ВСІХ пенсіонерів України, профспілки та політичні партії до Пенсійного майдану, перейти до інших заходів впливу на владу у тому числі політичних разом з відповідними партіями.

За дорученням  пенсіонерів 
ОВС Полтавської області                                                                      Кібкало І.Д.

(Фото нарис за підсумками конференції)








Почесна відзнака Асоціації ветеранів МВС України