Законопроект 3303 від 09.10.2015 р. включено до порядку денного, та очікує розгляду на черговому засіданні Верховної Ради.

Проект закону
Вноситься народним депутатом
України

            М.П. Паламарчуком 
В.М. Королем
В.О. Іщенко
А.Л. Палатним
П.В. Юрчишиним
В.Й. Развадовським
І.М. Сусловой
І.М. Побером
Г.В. Ткачуком


З А К О Н   У К Р А Ї Н И

Про внесення змін до розділу XI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Національну поліцію» щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей

Верховна Рада України  п о с т а н о в л я є:

1. Внести зміни до розділу XI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Національну поліцію» (Офіційний вісник України від 18.08.2015 — 2015 р., № 63, стор. 33, стаття 2075):
1) у частині шостій:
підпункт ґ) пункту 6 частини шостої викласти у такій редакції:
«ґ) статтю 43 доповнити частинами п’ятнадцятою і шістнадцятою такого змісту:
«Особам, зазначеним у пункті "ж" статті 12, пенсія обчислюється відповідно до частини третьої цієї статті з розміру грошового забезпечення, яке вони мали на день звільнення зі служби в органах внутрішніх справ.
У разі якщо на момент призначення або виплат пенсії відбулася зміна розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення та/або були введені для зазначених категорій осіб нові щомісячні додаткові види грошового забезпечення (надбавки, доплати, підвищення) та премії у розмірах, встановлених законодавством, пенсія призначається з урахуванням таких змін та нововведень, а призначена пенсія підлягає негайному перерахунку»;
доповнити новим підпунктом наступного змісту:
«д) частину першу статті 63 доповнити реченням такого змісту:
«Перерахунок пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ України (міліції), які мають право на пенсійне забезпечення або одержують пенсію на умовах цього Закону, здійснюється з урахуванням видів грошового забезпечення, щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавки, доплати, підвищення) та премії у розмірах, встановлених законодавством, для поліцейських».
2) частину 15 доповнити абзацами наступного змісту:
«За колишніми працівниками міліції, у тому числі пенсіонерами, а також членами їх сімей, іншими особами зберігаються пільги, компенсації і гарантії, які передбачені цим Законом для колишніх поліцейських, членів їх сімей, інших осіб.
Право на отримання одноразової грошової допомоги, інших виплат передбачених відповідно до Закону України «Про міліцію» до набрання чинності цим Законом, зберігається і здійснюється у порядку, що діяв до набрання чинності цим Законом.»
2. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.


Голова Верховної Ради  України                            В. Гройсман